Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

MDA II - GPS
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: MDA II - GPS
*
O:MDA II - GPS 7 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Nic nowego?
Topaz ()
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:MDA II - GPS 7 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 3  
Witam,
Proszę napisać jak ustawia się urządzenie po przeprowadzeniu wyszukiwania. Nie znam dokładnie tego modelu, czy ma wewnętrzny GPS. Jeśli tak to jest możliwe, że po wyszukaniu, niezależnie od świecących diód, program łączy się z wewnętrznym gps'em, który w urządzeniach mda potrafi działać "leniwie" i nie dawać żadnych komunikatów dopóki się nie połączy. Jeśli mogę radzić, to proszę ustawić port ręcznie tak jak ma pan ustawione w innych programach, które pan używa. Dobrze byłoby też złapać położenie w innym programie przed próbą połączenia w kamapie. Oczywiście w przyszłości nie będzie trzeba robić takich zabiegów - chodzi jedynie o ustalenie na jakim porcie powinno to pracować.
Góru ()
Pozdrawiam
Góru
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:MDA II - GPS 7 mies., 3 tygodni(e) temu Oklaski: 0  
Po wyszukiwaniu port ustawia na COM5 i tak samo jest np w AutoMapie. Urządzenie nie posiada wewnętrznego GPS. Nie wiem co jest grane. Chciałem mieć nawigację z mapami turystycznymi i kilka szt bym kupił ale nic nie mogę zrobić..
Topaz ()

O:MDA II - GPS 7 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 3  
Jeśli zadziałało wyszukiwanie w programie to oznacza, że program odbiera z nadajnika gps odpowiednie komunikaty zrozumiałe dla niego. Proszę jeszcze napisać jaki odbiornik pan wykorzystuje może tutaj coś wymyślę.
Góru ()
Pozdrawiam
Góru

Do góryStrona: 12
Moderatorzy: Góru